Workshop la Ipotesti

/ / Uncategorized

     Cele cateva zile de vacanta au trecut ca si cum nici nu ar fi fost. Desi am promis ca nu lucrez nimic in vacanta, iata-ma in drum spre Ipotesti, unde Andrei Serban va tine un workshop de 5 zile.
Evenimentul este organizat de Institutul Cultural Roman, prin ICR New York, in parteneriat cu Centrul de Cercetare si Creatie Teatrala „Ion Sava“ al Teatrului National „I.L. Caragiale” Bucuresti si Memorialul Ipotesti – Centrul National de Studii „Mihai Eminescu“ (gazda Atelierelor). Initiat in 2007 de Corina Suteu, directorul ICR New York, proiectul este conceput ca un laborator interdisciplinar de creatie in jurul personalitatii artistice a regizorului Andrei Serban, reunind actori, regizori, scriitori si artisti vizuali.Dupa Tanacu, New York, Horezu iata ca Academia a ajuns si la Ipotesti.
  
 In urma auditiilor desfasurate in perioada 17 iunie – 4 iulie 2011, la Teatrul National din Bucuresti, au fost selectati, pentru cele trei serii ale Atelierului, peste 60 de tineri actori, studenti la actorie in an terminal si masteranzi. Intre 19-25 iulie este programata a treia si ultima serie .

 O sa incerc sa tin un jurnal. Asta pentru ca acum 2 ani nu am facut lucrul asta si mi-a parut tare rau. Se intampla o groaza de chestii foarte faine, cu timpul se uita si e pacat.
Cum spuneam, o sa incerc.Nu stiu daca o sa si reusesc. Nu stiu sigur daca acolo o sa avem semnal si mai ales nu stiu daca o sa aveam timp. Programul workshopului este unul (am fost avertizati) foarte dur….:)).Nici nu ma mira .Am fost la Horezu si sunt oarecum familiarizat.
                                               

  Mi-e drag si dor sa ma intalnesc cu Andrei Serban. Fiecare intalnire cu el inseamna o noua provocare. Inseamna sa devii iar umil, sa renunti putin la tine si sa constientizezi cate mai ai de invatat. Si in graba asta de a trai , ai 5 zile in care esti putin atent si la tine. E ca o gura de aer bun. Nu mai spun ca ai ocazia sa cunosti actori din alte genaratii, alte scoli si teatre.

Din cand in cand e bine sa te opresti  si sa-ti reamintesti de ce ai vrut sa faci teatru. Cand esti angajat, de cele mai multe ori uiti sa iti mai pui intrebarea asta. Fara sa vrei  intri intr-o rutina din care e foarte greu sa iesi. Incepi sa devii increzut si „actor”.Prospetimea,curiozitatea si bucuria de joc se pastreaza greu .E nevoie sa te mai cureti de zgura. In stainatate actorii pot merge la scopli speciale pentru refacerea mijloacelor. In Romania , din pacate, nu exista asemenea scoli. Uneori nu exista nici teatru…Dar asta e o alta discutie
Cateva ganduri din autocarul care ne duce catre Ipotesti .Ne asteapta un drum de 10 ore si 5 zile extrem de interesante…Prietenii stiu de ce

3 Comments to “ Workshop la Ipotesti”

  1. Kas says :Răspunde

    mmmmmm, ce frumos. mi-ar placea si mie, mult de tot…Enjoy 😉 Si da, jurnalul e o idee tare buna, hihihi.

  2. Madalina says :Răspunde

    Mereu ma gandesc la asta si imi propun sa nu devin "increzuta si "actrita" " dar ma tem ca toti si-au promis asta in scoala…

  3. sper sa am si eu onoarea si bucuria sa lucrez cu Dansul. Salut! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *