Alerg pentru Hope and Homes for children !!!

/ / bucuresti

Dintotdeauna am spus despre mine ca sunt un om norocos , cel putin pana acum , pana aproape de 40 de ani . Pana la 40 ce mai ..in cateva ziele , gata, 40! Mereu am simtit ca trebuie sa intorc cumva tot binele care mi s-a intamplat , simteam ca as putea face asta, doar ca nu prea stiam cum si unde.. Am incercat pe ici pe colo, pe la diversi, pe la diverse .. nu prea  ma potriveam si gata .. ! Un singur lucru reusisem sa fac, sa sprijin si sa adun ceva bani pentru Daruieste Viata, fundatie care are ca scop  construirea celui mai mare, cred ca si singurul, spital oncologic pentru copii .  Inca mai puteti dona la 8844 cate 2 euro pe luna.

Acum doi ani Dragos Bucurenci m-a invitat sa fac parte din echipa Hope and homes for children ! Am devenit asadar ambasador Hope and homes si am fost foarte mandru de asta. In fiecare an la Ateneul Roman fundatia organizeaza o gala. Am participat trei ani la rand , am alergat vreo trei editii la maratonul bucuresti in #teamhope si mi se parea ca asta e, ca-mi fac treaba ca ambasador. La urma urmei ce as putea face mai mult. Pana acum 2 saptamani cand Dragos si Ana m-au invitat( lucru pentru care le multumesc din suflet) sa particip la inaugurarea celei de-a doua case de tip familial din Targul Frumos! I-am cunoscu pe cei 12 copii care locuiesc in casa, am mers si am vizitat centrul de plasament de la Targul frumos, unde mai sunt copii si pe cel de la Iasi . Am fost la una din familiile de care se ocupa fundatia. O mama cu trei copii mici, cel mic foarte bolnav , aflat in tratament. Si abia aici , in aceasta calatorie de o zi, am inteles cat de important e ce fac acesti oameni si ca e nevoie de foarte multi bani si foarte multi volunatari pentru a reintegra copiii in familiile lor. Si am inteles ca eu pot face mult mai mult decat am crezut , ca e nevoie de mai mult , nu numai de vorbe , ca trebuie mers , pe teren, ca sa nu uiti ca oamenii  pentru care tu incerci sa aduni fonduri  exista si au mare nevoie de noi. Urmeaza din nou un maraton la Bucuresti .Anul asta,

impulsionat de copii pe care i-am cunoscut, am promis sa alerg 42 de km , n-am facut asta in viata mea. Va fi o premiera , o altfel de peremiera, pentru care incerc sa ma pregatesc cat mai bine. Sper sa pot terece linia de sosire .. Daca voi ati facut asta si aveti  experinta , astept aici sfaturile voastre.  Si de data asta, va rog, sa veniti in echipa #teamhope, copiii au nevoie de voi .

6 Comments to “ Alerg pentru Hope and Homes for children !!!”

 1. Ioana says :Răspunde

  Cu siguranță vei duce maratonul la bun sfârșit. Acorda-i atenția cuvenită și totul va fi bine intr-un final. Iar Sfânta Parascheva te va ajuta în 14 octombrie 🙂

  1. Manole Marius says :Răspunde

   asa sa fie !

 2. Florin Zaporojan says :Răspunde

  După prima participare la maraton, mi-am zis: cursa asta nu înseamnă 21 km x 2. Practic cu gândul asta luasem startul, după câteva semimaratoane făcute anterior aveam senzația ca dacă adaug un mic plus de voința, totul va fi sub control. Lucrurile au stat cu totul altfel. Încerc in câteva cuvinte sa-ți spun ce-mi spun singur înainte de fiecare maraton. Trebuie păstrat un ritm care la borna 21 sa îți creeze senzația ca abia atunci ai luat startul. Nu rata punctele de hidratare/alimentare. Se pierde multă energie dupa instalarea senzației de sete. Încearca sa te gândești cât mai puțin la numărul de kilometri. Cauza pentru care alergi va fi cea care te va împinge in fata. Vor apărea durerile, va fi probabil și acel zid nenorocit de după km 30. Dacă va fi nevoie, bagă-te in spatele unui alt maratonist și “lasa-te tras”. Se impune un somn adecvat in noaptea premergătoare, mâncare cu cca doua ore înainte de start. Dacă “bateriile”se vor consuma înainte de finish, alergarea va deveni calvar, psihicul având ultimul cuvânt. Ma-nclin pentru toate demersurile pe care le inițiezi. Multă bafta pe 14 Octombrie!

  1. Manole Marius says :Răspunde

   multumesc, Florin ! pare foarte greu ! spers sa reusesc !

 3. Mihalache Cristina says :Răspunde

  Succes! 😘

  1. Manole Marius says :Răspunde

   sa fie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *