luni, 20 martie 2017

      Jurnal de nedansator II

Undeva, departe, in timp, am fost actor la teatrul Maria Filotti din Braila. Una dintre cele mai frumoase perioade din viata mea. Inceputul meu ca actor profesionist, primele intalniri cu publicul, primul rol principal , totul s-a intamplat acolo. Tot acolo mi-a venit ideea sa dau la facultatea de coregrafie din Bucuresti. Aveam ideea, dar nu stiam cum s-o pun in practica. Am cautat numarul lui Razvan Mazilu, am luat  trenul personal cu banii imprumutati de la un coleg ( Valentin Terente , iti multumesc inca o data. Cu banii de pe lanțișorul amanetat,daruit de mama ta, am facut primul drum spre Bucuresti) am ajuns in capitala , m-am intalnit cu Razvan M. care a fost extrem de dragut si mi-a daruit istoria baletului si cateva sfaturi. Am invațat o vara si am intrat la facultate, unde am stat un an.. Jucam deja foarte mult in teatru si n-am putut sa raman mai mult. Ma veti intreba ce legatura are poveste asta cu subiectul #uitecinedanseaza.. Foarte simplu. Toata lumea imi spune, ca mie mi-e usor acolo....doar am facut coregrafie. Atat va spun, n-are nicio legatura anul petrecut acolo cu ce se intampla la antrenamente. Cei care fac dans stiu . Ba de multe ori ma si incurca: varful care nu sta intins, spatele care nu vrea sa stea drept... Asadar nu ajuta!

Primele zile de antrenamente le-am facut cu Elvira la școala de dans Mihai Petre.. Wooooow... ma simteam ca in prima zi de școala, cand invatam sa fac bastonase. Nu mai intrasem intr-o sala de dans .. de ani buni. Delicatetea Elvirei au facut ca lucrurile sa para orecum ușoare si sa nu conștientizam cat de greu urmeaza sa fie . Asta a durat o saptamana. Singurul lucru greu, era ca ma trezeam la 5 , mergeam la SmartFm si apoi la dans, repetiții si spectacol.. Habar n-aveam ce urmeaza. 

Prima intalnire cu coregraful care urma sa fie cu mine in show.  
Am intarat in sala si sub atentul ochi al camerei, am intalnit-o pe Olesia. Prima impresie... miniona , draguta, imbracata cam ciudat pentru gustul meu, extrem de emotionata . Parea extrem de fericita ca ma are partener. Daca se prefacea, e o actrita foarte buna. Urma a doua zi sa incepem sa facem Tagou Argentinian . Tangoooo, foarte tareeeee. Ma pricep , zic... hai de maine incepem ...abia astept. Oare? Habar n-aveam ce ma asteapta... :)))

va urma....

2 comentarii:

  1. Comentariul cu " e usor pentru tine, doar ai facut coregrafie" vine din partea celor care stau pe margine, neavand nici o realizare notabila.E ca si cum spui cuiva: traduce filmul, doar ai stidiat 1 an lb.engleza! Noi stim ce munca depuneti, ce nivel se impune si ce exigente sunt! Va urmarim cu drag, bafta!

    RăspundețiȘtergere
  2. FELICITARI din toata inima pentru momentele de dans exceptionale de aseara! Tinem pumnii pentru finala! O. I.

    RăspundețiȘtergere

Oshawa sau nu

 Nu m-am apucat de oshawa... asta asa, ca sa nu credeti despre mine ca sunt un tip consecvent si care isi tine promisiunile . Nu, nu sunt. A...