miercuri, 16 noiembrie 2011

Bucureşti strict secret

 
Teatrul Odeon în parteneriat cu Fundaţia Orient Expres anunţă debutul unei serii de evenimente teatrale cu titlul Bucureşti strict secret. Primul episod al seriei se referă la Misterul Sebastian şi va fi prezentat vineri 18 şi luni, 28 noiembrie 2011, ora 20.00, la Sala Studio.

Spectacol-document în regia lui Felix Alexa, pe scenariul lui Stelian Tănase, cu participarea lui Radu Beligan, a Rodicăi Mandache şi a lui Marius Manole.

Premiera piesei Steaua fără nume a lui Mihail Sebastian a avut loc într-o clipă tragică a istoriei româneşti. Armata roşie se apropia... O trupă de teatru şi-a luat riscuri enorme, adică pedeapsa cu închisoarea şi deportarea în Transnistria, ca să joace o piesă de teatru excepţională. Secretul s-a păstrat, cu toate că serviciile speciale german şi român au încercat să afle cine se ascunde pe afiş sub un nume fals. Autorul purta un stigmat în acele vremuri: era evreu.

Al doilea act al acestei drame are loc un an mai târziu, când Mihail Sebastian este călcat de o maşină. A fost asasinat? Dacă da, de către cine? Cine are interes să ucidă un scriitor? Dacă ne gândim că Bucureştiul era ocupat de Armata Roşie şi bolşevicii se pregăteau să preia puterea, poate avem un indiciu. Incomoda Mihail Sebastian pe cineva? Fusese implicat în lovitura de la 23 august? Dar dacă a fost pur şi simplu un accident?

Scenariul spectacolului îmbină elemente de televiziune, mărturii, muzică, documente de epocă, şi recreează prin flash-back-uri spiritul unei istorii secrete şi zbuciumate a unui Bucureşti uitat, dar pe care îl dorim viu în memoria noastră.

Durata spectacolului: 1h 20 min

Preţul biletelor: 21,20 lei

7 comentarii:

 1. nu mai sunt bilete la niciunul dintre ele, am vrut eu si cei de la Odeon au spus ca nu mai sunt:)Gabi

  RăspundețiȘtergere
 2. Ce bine ca ai revenit. Mi-au lipsit postarile tale. Toate bune.

  RăspundețiȘtergere
 3. Offffff, ce-am mai sunat la Odeon de cum am vazut ca se joaca, inante de a povesti aici, dar mi-au spus ca nu mai sunt bilete la nici unul dintre cele doua spectacole. Se joaca doar cele doua spectacole sau si altele?

  RăspundețiȘtergere
 4. Marius Manole cu ochii in lacrimi, vegheat de mana invizibila a lui Mihai Sebastian si prins pe dupa umeri de mana unui Radu Beligan de poveste..poate fi ceva mai frumos?...

  RăspundețiȘtergere
 5. a meritat sa vad spectacolul in picioare. Superb! :)

  RăspundețiȘtergere
 6. Salut Marius, se mai joaca? Cei de la Odeon le-au vandut.. imediat, cred, pentru ca eu nu am mai gasit deloc.
  Nici la Godot nu am putut farce rezervare! Se dau pe sub mana sau.. ce se intampla?
  Nu spun ca sunt neseriosi dar.. si-asa promovarea este extrem de slaba.. asa mult imi doream sa ajung la Odeon, am plans de furie pentru ca am aflat prea tarziu. Materialele inedite despre Sebastian sunt asa de rare!!

  RăspundețiȘtergere

Oshawa sau nu

 Nu m-am apucat de oshawa... asta asa, ca sa nu credeti despre mine ca sunt un tip consecvent si care isi tine promisiunile . Nu, nu sunt. A...