miercuri, 26 octombrie 2011

Ori calare, ori pe jos

  Ieri m-am nimerit si eu in Parcul Izvor, in trecere. Fiind o zi de toamna tocmai buna de relaxare,mi-am adus aminte ca aici s-a deschis un centru de inchirieri pentru biciclisti amatori, ca ceilalti probabil ca au deja bicicleta proprie. Frumos gand, zic. Nu mai facusem miscare de mult, parcul aproape gol, soare, liniste ...numai bine pentru o repriza de pedalat. 

Am gasit repede centrul in cauza, care are vreo 40 de biciclete, scot buletinul, stiam ca asa se face si....  si arata buletinul daca ai cui?? La respectiva locatie toate lacatele erau puse, bicicletele bine legate....nici picior de concetatean. Am mai asteptat putin in speranta ca omul nostru a plecat sa-si rezolve si el o problema, dupa 10 minute nimic... Acum cat am asteptat nu am pierdut timpul m-am uitat si eu la niste cai care pasteau pe langa gard, vreo 7 cai frumosi. Asa ca, de calarit s-ar mai fi putut calari in Parcul Izvor, dar de mers cu bicicleta nici nu putea fi vorba.    



Si m-am tot intrebat de ce?.... Ca de plouat, nu ploua, frig nu era.... si daca tot pui lacatul pe usa , lasa si tu o explicatie in geam, sa stie omul daca mai revine sa-si satisfaca pofta de pedalat ori ba. Acum eu sunt in situatia in care cred ca s-a inchis definit, ca asa arata, parasit ( o fi fugit omu cu buletinele, mai stii)

Am auzit ca ar mai fi un centru si in Tineretului ....dar eu nu ma mai risc.....


Daca tot infiintam centre peste centre de inchiriere pentru biciclisti in mai toate parcurile, n-ar trebui sa le tinem si deschise? Intreb....

7 comentarii:

 1. "o fi fugit omu cu buletinele"...funny :)
  ieseanul, tot spiritual. dragul de tine!
  Ina

  RăspundețiȘtergere
 2. poate sezonul de pedalat pe bicicletele din parcuri s-a incheiat:)! Andreea :)

  RăspundețiȘtergere
 3. Cunosc, am patit-o si eu. Iti piere tot cheful :(

  RăspundețiȘtergere
 4. Poate era cu autoservire.Iei bicicleta, te plimbi cat vrei si o pui la loc. Ha, ha !

  RăspundețiȘtergere
 5. Eu zic sa nu disperi ! Daca nu e azi, o sa fie maine, daca e ceva frumos si interesant care s-a deschis, nu trebuie sa se inchida prin indiferenta oamenilor. Tu ai spus azi, or sa fie si altii maine pentru altceva, si se va lua atitudine, nu credeti?

  RăspundețiȘtergere
 6. Poate au prea multa incredere in oameni si stiu ca dupa ce te plimbi o adunci inapoi ....

  RăspundețiȘtergere
 7. Ar fi o ideea buna sa se puna un aparat in care sa introducem bani, sa ne elibereze o cartela pe care sa o folosim pentru a debloca bicicleta....in felul acesta bicicletele vor putea fi folosite la orice ora...Sunt convinsa ca detaliile legate de plata cartele in functie de durata inchirieri si altele cum ar fi corectitudine privind returnarea bicicletei..
  se pot pune la punct ....in Paris am vazut un sistem foarte interesant de inchirieri de biciclete cu care te putei deplasa de acasa (daca in apropiere aveai parcare pt bicilete) pana la servici, magazin, muzeu..., iar la destinatie o parcai iarasi intr-un loc amenajat pt biciclete, laintoarcere puteai sa iei orice alta bicicleta din parcarea respectiva pt a merge unde ai nevoie, totul pe baza unei caretele ca la metrou...bine acolo gaseai parcari de biciclete la tot pasul....., dar cred ca se poate face si la noi, macar pt a ne relaxa in parc.

  RăspundețiȘtergere

Oshawa sau nu

 Nu m-am apucat de oshawa... asta asa, ca sa nu credeti despre mine ca sunt un tip consecvent si care isi tine promisiunile . Nu, nu sunt. A...