luni, 24 octombrie 2011

Jocuri in curtea din spate


”Jocuri in curtea din spate” e noua premiera a Teatrului Act. Am fost  si am vazut. O echipa de actori tineri, foarte tineri, abia au absolvit facultatea  si un regizor la inceput de drum ... Un spectacol puternic, fara decor mult, doar cinci scaune, un text conteporan foarte interesant .... un spectacol deloc comod dar foarte cinstit,  cu o actorie de buna calitate.... Mi-a facut mare placere sa-i descopar pe Ioana Manciu, Pavel Ulici, Florin Hritcu, Cezar Grumazescu, Vlad Pavel.

N-am sa va povestesc spectacolul, vreau doar sa va fac curiosi si sa mergeti la Act.


 ”Totul incepe cu un joc. Participantii – patru pusti de 17 ani si o fata de 14 ani. Piesa dramaturgului israelian Edna Mazya, inspirata de un caz real, prezinta faptele din doua perspective pe care spectatorii le urmaresc alternativ: cea a evenimentului in sine si cea a procesului in care cei patru baieti sunt judecati pentru viol.
O poveste emotionanta despre dreptate, ineficienta sistemului judiciar, adolescenta, joaca, teribilism si dragoste”.

Bobi Pricop, regizor. Sunt sigur ca despre Bobi vom mai vorbi in urmatorii ani.

3 comentarii:

 1. l-am vazut ultima oara cand am fost in tara la Godot si mi-a placut mult. au jucat foarte misto si mi-a fost drag de toti, dar parca cel mai mult de Ioana Manciu ;) asa ca da, DE VAZUT!

  RăspundețiȘtergere
 2. Si eu l-am vazut. E un spectacol in forta, foarte emotionant :)

  RăspundețiȘtergere
 3. Superb spectacol, superba regie! In primavara au castigat la noi la STS premiul pt cea mai buna regie! Au jucat piesa fara pretentii, renuntand la multe "detalii" importante precum lumini, s-au adaptat, iar din punctul meu de vedere ar fi trebuit sa castige si premiul pentru cea mai buna piesa, dar fiecare are propria parere si nu e catusi de putin treaba mea. Oricum, superba piesa! Ai fi putut sa o jurizezi, dar cred ca e mult mai placut sa o vezi asa, ca simplu spectator!

  Ruxandra M

  RăspundețiȘtergere

Oshawa sau nu

 Nu m-am apucat de oshawa... asta asa, ca sa nu credeti despre mine ca sunt un tip consecvent si care isi tine promisiunile . Nu, nu sunt. A...