luni, 17 octombrie 2011

Cultura costă, dar incultura costă și mai multAti auzit de proiectul Clasic e fantastic?  O iniţiativă a Filarmonicii GEORGE ENESCU şi al Asociaţiei Clasic e fantastic prin care 10.000 de copii si tineri au benficiat anul trecut de concerte şi spectacole menite a-i introduce în universul cu adevărat fantastic al muzicii clasice (vezi www.clasicefantastic.ro). Mulţi dintre ei, copii dar si părinţi, au intrat pentru prima oară în Sala Mare a Ateneului Român şi au fost puternic impresionaţi de frumuseţea  acestui edificiu de peste 120 de ani simbol al culturii româneşti. Aici au făcut cunoştinţă şi s-au împrietenit cu Mozart, Beethoven, Bach, Vivaldi şi alţi mari compozitori a căror muzică le-a mers la suflet. Cea mai bună dovadă – la fiecare concert sala a fost arhiplină iar aplauzele nu mai conteneau. Ca o recunoaştere supremă, proiectul a fost distins cu Premiul I la Gala societăţii civile din primavara acestui an.

În noua stagiune Filarmonica GEORGE ENESCU  încearcă să continuie proiectul Clasic e fantastic cu o nouă serie de opt concerte programate lunar, din noiembrie 2011 şi pană în iunie 2012. Şi-au  confirmat disponibilitatea orchestrele  inginerilor şi medicilor, patronate de Filarmonica,  formaţii de muzică veche, camerale şi de jazz, corul Filarmonicii....DAR! Un astfel de concert... este costisitor. Din lipsa de sponsori, proiectul se află în pericol. Sumele necesare nu sunt mari, aprox. 3.ooo eur/ concert. Apoi, cu cât bugetul este mai mare, cu atât concertul poate deveni mai bogat, cu invitaţi speciali, decoruri şi costume, transformându-se astfel într-un  spectacol strtălucitor. Filarmonica va contribui pe cât este posibil  la susţinerea acestui proiect pe care îl consideră deosebit de important  dar...fondurile de care dispune nu sunt de ajuns. Ajutorul sponsorilor este imperios necesar. Deşi cuvintele EDUCAŢIE şi CULTURĂ sunt  zilnic invocate de cei care îşi doresc o Românie cu o viaţă mai BUNĂ, mai FRUMOASĂ, mai SENSIBILĂ, mai  CINSTITĂ,  .... un astfel de demers  îşi găseşte necrezut de greu susţinători. Pentru binele tuturor sperăm să îi găsim în timp util şi să putem duce la bun sfârşit această nouă stagiune de concerte pe care o punem sub semnul cuvintelor rostite anul trecut de dirijorul Ilarion Ionescu Galaţi:

Cultura costă, dar incultura costă și mai mult


 Dr.Cristina Bohaciu Sârbu, director de proiect


Mobil : 0748 110 667PS. Toţi sponsorii şi donatorii vor avea ca partener unic Filarmonica „George Enescu” din Bucureşti

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Oshawa sau nu

 Nu m-am apucat de oshawa... asta asa, ca sa nu credeti despre mine ca sunt un tip consecvent si care isi tine promisiunile . Nu, nu sunt. A...